Prvi rezultati popisa stanovništva od sredine ove godine

Objava rezultata popisa stanovništva u BiH ići će sukcesivno od sredine 2015. do sredine 2016. godine, kako je i predviđeno, a konačni rezultati će se objavljivati u popisnim knjigama, na sajtovima triju statističkih institucija u BiH, te na sajtu Popis2013.

To je danas izjavila u Sarajevu Galiba Karačić, sekretarka Federalnog zavoda za statistiku, tokom prezentacije publikacionih tabela podataka Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine predstavnicima federalnih ministarstava, zavoda, udruženja i drugim korisnicima statističkih podataka.

Hidajeta Čolović, pomoćnica direktora Federalnog zavodu za statistiku, istaknula je da je popis provođen po međunarodnim preporukama, odnosno standardima EU, a da su u statističku kontrolu podataka uključeni i međunarodni eksperti. Konačni podaci bit će objavljeni u 16 popisnih knjiga.

Međunarodna monitoring misija, kako je ranije najavljeno, napravit će odgovarajući dokument, odnosno izvršiti procjenu kvaliteta provedenog popisa.

Osim web stranice, na kojoj će se objavljivati “brzi” podaci popisa, Zavod ima namjeru do kraja godine napravi još jednu online bazu popisnih podataka.

Ništa od rezultata popisa u ovoj godini

Jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini nije ni jučer usvojen, kako...

Istinomjer

Objava prvih rezultata popisa stanovništva 15. juna

Zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Fadil Fatić kazao je danas u obraćanju poslanicima i delegatima članovima Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne...

Istinomjer

Završena prva faza aktivnosti na unosu i obradi popisnih podataka

Po planu aktivnosti, koji je usvojio Centralni popisni biro, uspješno je završena prva faza aktivnosti na unosu i obradi podataka Popisa stanovništva domaćinstava i stanova 2013. godine u Bosni i...

Istinomjer