Distribucija popisnog materijala u Istočno Sarajevo

U skladu sa planom počela je distribucija popisnog materijala s terena u centralno obradno mjesto koje se prema zakonu o popisu nalazi u Istočnom Sarajevu. Dostava i skladištenje popisnog materijala treba da se završi do 25. oktobra.

Za potrebe poslova prijema, evidentiranja i skladištenja popisnog materijala Agencija za statistiku BiH je u saradnji s entitetskim zavodima zaposlila, putem javnog poziva, skladištare i operatere za preuzimanje popisnog materijala.

Ovi kandidati će biti angažovani devet mjeseci uz mjesečnu naknadu od 400 KM plus ostali troškovi koji će biti definisani ugovorom.

Za potrebe obrade podataka biće zaposleno 298 osoba, na od devet do petnaest mjeseci. Svi kandidati će proći pismeno testiranje tako da će se izbor kandidata obaviti na osnovu rezultata testa i uz poštivanje člana 19 Zakona o popisu da nacionalna struktura osoblja koje radi na unosu, obradi i kontroli podataka popisa odražava nacionalnu strukturu stanovništva Bosne i Hercegovine prema posljednjem popisu.

S izabranim kandidatima Agencija za statistiku BiH će zaključiti Ugovor o djelu.

Čuvanje popisnog materijala u popisnim komisijama lokalne samouprave, distribucija i osiguranje centralnog obradnog mjesta do završetka aktivnosti popisa 1. 7. 2016. godine, povjereno je Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, saopćeno je iz Agencije za statistiku BiH, javlja agencija Fena.

Ništa od rezultata popisa u ovoj godini

Jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini nije ni jučer usvojen, kako...

Istinomjer

Objava prvih rezultata popisa stanovništva 15. juna

Zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Fadil Fatić kazao je danas u obraćanju poslanicima i delegatima članovima Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne...

Istinomjer

Konačni rezultati popisa stanovništva u BiH od naredne godine

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine (BiH) će prve konačne rezultate popisa stanovništva, koji je trajao od 1. do 15. oktobra 2013. godine, početi objavljivati naredne godine, a prvi rezultati...

Istinomjer