Popisivačima u Gornjem Vakufu-Uskoplju nedostaje P1 obrazaca

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje trebao bi biti završen u predviđenom roku, unatoč problemima koji su se pojavili s popisnim materijalom, saznaje Fena u Popisnoj komisiji toga grada.

Prema riječima Senada Prijića, predsjednika Popisne komisije u Gornjem Vakufu-Uskoplju, na terenu je evidentan nedostatak P1 obrazaca.

“Trebovali smo 18.900 obrazaca i još 1.800 kao rezervu, međutim danas su popisivačima proslijeđene posljednje količine koje su nam bile na raspolaganju. Od Federalnog zavoda za statistiku zahtijevali smo dodatni broj obrazaca i nadamo se da ćemo ih što prije dobiti, kako bismo mogli nastaviti s Popisom koji se dosad vršio bez ikakvih problema”, kazao je Prijić.

Prema njegovim riječima, na poslovima Popisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju angažirano je 95 popisivača, raspoređenih u 122 popisna kruga.

“Na samom startu Popisa tri popisivača su odustala od angažmana a bilo je i nekoliko slučajeva gdje su građani odbijali da budu popisani, ali su nakon dodatnih konsultacija i razgovora to, ipak, učinili”, naglasio je.

(klix.ba)

Ništa od rezultata popisa u ovoj godini

Jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini nije ni jučer usvojen, kako...

Istinomjer

Objava prvih rezultata popisa stanovništva 15. juna

Zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Fadil Fatić kazao je danas u obraćanju poslanicima i delegatima članovima Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne...

Istinomjer

Konačni rezultati popisa stanovništva u BiH od naredne godine

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine (BiH) će prve konačne rezultate popisa stanovništva, koji je trajao od 1. do 15. oktobra 2013. godine, početi objavljivati naredne godine, a prvi rezultati...

Istinomjer