Agencija za statistiku zakupila prostor za skladištenje popisnog materijala

Agencija za statistiku BiH potpisala je ugovor o zakupu prostora za centralno skladištenje i obradu popisnog materijala sa Mladenom Tomaševićem iz Istočnog Sarajeva.

Tomaševićeva ponuda, među osam pristiglih, bila je najprihvatljivija sa aspekta cijene i uslova navedenih u javnom pozivu.

Savjetnik za odnose sa javnošću Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović rekla je na konferenciji za novinare da se prostor za skladištenje i obradu popisnog materijala od oko 1.600 metara kvadratnih nalazi u poslovnom objektu Tomašević u Istočnom Sarajevu.

Ona je napomenula da je Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine utvrđeno da lokacija za skladištenje i obradu popisnog materijala bude u Istočnom Sarajevu.

Adembegovićeva je rekla da će magacinski prostor za prihvat i skladištenje popisnog materijala, koji će dostavljati poslije popisa opštinske popisne komisije, biti opremljen do 18. oktobra, a ostale prostorije do kraja mjeseca.

(SRNA)

Ništa od rezultata popisa u ovoj godini

Jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini nije ni jučer usvojen, kako...

Istinomjer

Objava prvih rezultata popisa stanovništva 15. juna

Zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Fadil Fatić kazao je danas u obraćanju poslanicima i delegatima članovima Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne...

Istinomjer

Konačni rezultati popisa stanovništva u BiH od naredne godine

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine (BiH) će prve konačne rezultate popisa stanovništva, koji je trajao od 1. do 15. oktobra 2013. godine, početi objavljivati naredne godine, a prvi rezultati...

Istinomjer